Κατηγορίες

Αρχείο

Στυλιανός Μπλέτσας

Πριν μερικά χρόνια ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας είχε την έμπνευση και πήρε την πρωτοβουλία να συγκροτήσει τον πρώτο πυρήνα του συλλόγου των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας. Ηταν ένα όραμα μακρινό αλλά και μεγάλο, να γίνει η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου, η αποκατάσταση του όλου χώρου και να καταστεί κέντρο πολιτισμού και Παιδείας σε ποιοτική ιστοτιμία με τα άλλα γνωστά θέατρα της Ελλάδος, μια Επίδαυρος στη Θράκη.

Το όλο ζήτημα Θεάτρου Μαρώνειας προκάλεσε ευρύτερη ευαισθησία, υιοθετήθηκε από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, αλλά για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, η ιδέα να κινητοποιήσει δυνάμεις έπρεπε το κοινωνικό αίτημα να συναντήσει το χρέος και την έμπρακτη μέριμνα της πολιτείας.

Τα χρόνια περνούσαν και παρόλους τους γνωστούς αργούς ράθυμους ελληνικούς ρυθμούς και ταχύτητες, ήδη αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την ικανοποίηση να ακουσθεί για πρώτη φορά ο οικουμενικός λόγος των αρχαίων Ελλήνων τραγικών.

Η προσπάθεια θα συνεχισθεί και μέρος αυτής είναι η ειδική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο που θα παρέχει συνεχή και πολύπλευρη ενημέρωση για κάθε εξέλιξη. Η αρχή έγινε, μένει δρόμος μεγάλος, αλλά αξίζει να τον διανύσουμε κινούμενοι από την πεποίθηση πως το θέατρο αυτό στη Μαρώνεια μπορεί και πρέπει να εκπέμψει ελληνικότητα, δηλαδή πολιτιστική οικουμενικότητα, διαχρονικά στοιχεία του αρχαιοελληνικού τραγικού Λόγου.

Επείγουσα ανάγκη ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας να ενδυναμωθεί με νέα πρόσωπα για να υπάρξει συνέχεια. Αυτό είναι το χαιρετιστήριο μήνυμά μου με αφορμή την ειδική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο.

Κομοτηνή, 24 / 08 / 2009


Στυλιανός Μπλέτσας

Comments are closed.