Το αρχείο μας

theatro-today lydia-koniordou

16 χρόνια προσπαθειών και αγώνα για την αναβίωση του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας, του μοναδικού της Θράκης καταγράφονται σε αυτές τις ιστοσελίδες.

Ξεκινήσαμε με μία μουσική κατάληψη το 1993 και με συνοδοιπόρους δημιουργήσαμε τον Σύλλογο Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας το 1999 έτσι ώστε να επισημοποιήσουμε το αίτημά μας. Από τους αρμοδίους συναντήσαμε αντιδράσεις: ποιος ξεχνά την Λίνα Μενδόνη, τον Διαμαντή Τριαντάφυλλο και τόσους άλλους. Βρήκαμε όμως και χιλιάδες συμπαραστάτες: πολίτες, πολιτικούς και ΜΜΕ που συνέδραμαν των προσπαθειών μας όπως και όταν μπορούσαν. Ετσι ώστε τον Αύγουστο του 2009 να έχουμε τα εγκαίνια επανάχρησης του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας.

Ολα αυτά αποτυπώθηκαν σε δημοσιεύματα του τύπου, έντυπα και επιστολές. Τα κρατήσαμε ευλαβικά τόσα χρόνια και σήμερα, με την βοήθεια της τεχνολογίας τα δημοσιεύουμε για να τα δούνε όλοι.

Η προσπάθειά μας καρποφόρησε. Η δική σας;

(Ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2009: αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στη δημοσίευση περίπου του 30% του αρχείου μας, οι εργασίες συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα)

save

save